دسته بندی نشده

پلی اتیلن PE دربرابر پلی اورتان PU؛ تفاوت‌هایی که لازم است بدانید

پلی اتیلن PE دربرابر پلی اورتان PU

به طور کلی پلیمر‌ها بسیار متنوع هستند و هر یک از آن‌ها با وجود شباهت‌های بسیار زیادی که به هم دارند، در جزئیات با یکدیگر متفاوت هستند. به همین واسطه کاربرد و موارد استفاده منحصر به فردی هم دارند. در بین خانواده پلیمر‌ها، پلی اورتان PU و پلی ایتلن PE دو عضو قدیمی و معروف به حساب می‌آیند که در عین وجود شباهت، از لحاظ ویژگی خواص و کاربرد با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند. به همین واسطه در این مطلب قصد داریم این دو پلیمر را از جوانب مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم و به صورت مفصل کاربرد‌ها، ویژگی‌ها و خواص هر یک را ذکر کنیم. همچنین در انتهای مطلب هم به شما می‌گوییم که کدام یک از این دو پلیمر برایتان کاربردی و مناسب است.

برای خرید ورق پلی ایتلن می‌توانید به فروشگاه سایت مراجعه کنید.

بررسی کلی ساختار هر یک از پلیمر‌ها

در ابتدا بهتر است بر روی ساختار هر یک از دو پلیمر پلی ایتلن PE و پلی اورتان PU بررسی کلی داشته باشیم.

بررسی ساختار پلی ایتلن  PE

پلی ایتلن PE یک ماده انعطاف‌پذیر است و به همین واسطه در ساختار بسیاری از کالا‌های مصرفی مشاهده می‌شود. در واقع می‌توان پلی ایتلن PE را به شیوه‌ای مهندسی کرد که یک ساختار شاخه‌ای یا خطی حاصل شود. به طور معمول پلی ایتلن PE‌ها در دو نوع با چگالی بالا (HDPE) و با چگالی کم (LDPE) وجود دارند. در واقع هر یک از این دو نوع ماده ترکیب شیمیایی یکسانی داشته، اما خواص و کاربرد متفاوتی دارند. به عنوان مثال پلی ایتلن PE با چگالی کم انعطاف‌پذیری بالاتری دارد و نرم‌تر است اما پلی ایتلن PE با چگالی بالا میزان سختی و قدرت بیشتری دارد.

می‌توانیم پلی ایتلن  PE‌ها را در دسته‌های زیر قرار دهیم:

  • پلی ایتلن PE شاخه دار یا دانسیته پایین و سبک (LDPE)
  • پلی ایتلن PE سبک خطی (LLDPE)
  • پلی ایتلن PE با وزن مولکولی بالا (UHMWPE)
  • پلی ایتلن PE سنگین خطی(HDPE)
  • پلی ایتلن PE دانسیته متوسط (MDPE)
  • پلی ایتلن PE با دانسیته بسیار پایین (VLDPE)
  • پلی ایتلن PE شبکه‌ای با اتصالات عرضی (LXPE)

بررسی ساختار پلی اورتان  PU

پلی اورتان PU به واسطه برقراری واکنش شیمیایی بین دی ایزوسیانات و پلی‌ای تشکیل می‌شود و با وجود داشتن ساختار شیمیایی پیچیده، امکان سفارشی فرموله کردن آن وجود دارد. در نتیجه مهندسان این امکان را دارند تا بتوانند اورتان را بر اساس سطح نیاز و شرایط مختلف تنظیم کنند. پس این پلیمر می‌تواند بسیار نرم و لطیف یا بسیار سفت و سخت باشد. به واسطه این ویژگی پلی اورتان PU کاربرد‌های بسیار زیادی دارد.

پلی اورتان PU‌ها در دو دسته زیر قرار می‌گیرند:

  • پلی اورتان PU صلب
  • پلی اورتان PU انعطاف‌پذیر

تفاوت پلی ایتلن PE و پلی اورتان PU از لحاظ کاربرد

معمولاً پلی ایتلن PE برای ساخت انواع قطعات پلاستیکی مثل بطری، ظروف نگهداری، روکش کابل‌ها و برخی تجهیزات صنایع دفاعی مانند اتصالات و لوله‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طرفی پلی اورتان PU برای تولید انواع کاناپه و تشک، رنگ‌های مایع، غلطک، چسب، انواع پوشاک، کفی کفش‌های ورزشی و طبی، صندلی خودرو و مواردی از این قبیل استفاده می‌شود.

تفاوت پلی ایتلن PE با پلی اورتان PU از لحاظ ویژگی

در ادامه پلی ایتلن PE و پلی اورتان PU را از لحاظ خواص و ویژگی هم با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.

میزان ضریب اصطکاک

به طور کلی هر دو نوع پلیمر دارای درصد یا ضریب اصطکاک پایینی هستند و به همین واسطه دچار سایش نمی‌شوند. اما در مقایسه این دو باید بگوییم که ضریب اصطکاک پلی اورتان PU بیشتر از پلی ایتلن PE است.

میزان جذب رطوبت و گاز‌ها

در مقایسه با سایر پلیمر‌ها، میزان نفوذ‌پذیری پلی ایتلن PE در برابر رطوبت کمتر و نزدیک به صفر است؛ اما با این وجود امکان نفوذ گاز‌هایی مانند هیدروکربن‌، دی اکسید کربن و اکسیژن به داخل آن سخت نیست. اما پلی اورتان PU هم در برابر جذب رطوبت و هم در برابر جذب گاز‌ها مقاومت بسیار بالاتری دارد.

میزان مقاومت و استحکام

پلی ایتلن PE استحکام پایینی دارد، اما با این حال می‌توان به عنوان یک عایق بسیار خوب از آن استفاده کرد؛ چون ضربه‌پذیری مطلوبی دارد. این در حالیست که میزان مقاومت مکانیکی پلی اورتان PU در برابر ضربه و فشار بیشتر از پلی ایتلن PE است.

نقطه ذوب

در آخر هم باید به نقطه ذوب اشاره کنیم که یکی از تفاوت‌های اصلی این دو پلیمر به حساب می‌آید. به طور کلی پلی اورتان PU دمای ذوب بالاتری نسبت به پلی ایتلن PE دارد و می‌تواند محدوده وسیع‌تری از دما را پشتیبانی کند. اما معمولاً ورق‌ها یا گرانول‌های پلی ایتلن PE حداکثر تا دمای ۸۰ درجه سانتیگراد مقاومت دارند و بعد از آن به نقطه ذوب خود می‌رسند. البته پلی ایتلن PE ساختار بلورین دارد و به همین واسطه هرچه تعداد بلور‌های آن بیشتر باشد، به نسبت خواص شیمیایی و مکانیکی پایدارتری خواهد داشت. می‌توان گفت اکثر گرید‌های پلی ایتلن PE مقاومت شیمیایی نسبتاً بالایی دارند و می‌توانند در برابر انواع باز‌ها و اسید‌ها واکنش نشان ندهند.

در آخر پلی اورتان PU یا پلی ایتلن PE؟

در این مطب سعی کردیم تمام تفاوت‌های پلی ایتلن PE و پلی اورتان PU را ذکر کنیم و هر دو پلیمر را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دهیم. با توجه به موارد ذکر شده می‌توانید بسته به شرایط و سطح نیاز خودتان هر یک از این دو پلیمر را انتخاب کنید و مورد استفاده قرار دهید. اما به طور کلی می‌توانیم بگوییم که پلی اورتان PU به واسطه استحکام و مقاومت بالاتر، بیشتر برای تولید محصولات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طرفی پلی ایتلن PE بیشتر برای تولید محصولاتی که به مقاومت کمتری برای وارد شدن ضربه فشار و ساییدگی نیاز دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در آخر هر دو نوع پلیمر کاربرد‌های خاص خود را دارند و یکی از بهترین گزینه‌ها برای تولید انواع محصولات مختلف به حساب می‌آیند و می‌توانید روی آن‌ها حساب کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت انواع پلیمر و همچنین خرید پلی ایتلن PE و پلی اورتان PU می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی ذکر شده با مجموعه تماس بگیرید تا کارشناسان فروش به طور کامل شما را راهنمایی کنند و بتوانید سفارشتان را ثبت کنید.

بازگشت به لیست
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها