دسته بندی نشده

فرایند و مواد اولیه تولید ورق پلی پروپیلن

فرایند و مواد اولیه تولید ورق پلی پروپیلن

یکی از پر کاربرد ترین پلیمر ها، پلی پروپیلن است. این پلیمر با نماد دوتا پی به صورت pp  نشان داده می شود که این نماد اختصار همان کلمه پلی پروپیلن است. زمانی که پلیمریزاسیون در شرایطی قرار بگیرد که دما و فشار بالا باشد، پلی پروپیلن تولید می شود. البته در صورتی که کاتالیست زیگلر ناتا نیز موجود باشد. تشکیل پلیمریزاسیون به حالت ایزوتاکتیک است و می تواند تا نود درصد متبلور شود. در ادامه به مراحل تولید ورق پلی پروپیلن و مواد اولیه برای تولید آن خواهیم پرداخت.

ورق پلی پروپیلن 

ورق پلی پروپیلن یک نوع پلیمر است که به دو صورت می توان آن را تولید کرد. در روش اول از قالب pp ورق استفاده می شود و در روش دوم با استفاده از ورق گیری پلی پروپیلن ورق را ایجاد می کنند. از مهم ترین پایه های محصولات پتروشیمی پروپیلن و اتیلن است. از پروپیلن، بیشتر پلی پروپیلن تولید می شود که از محصولات دیگر کاربردی تر است و همچنین از پر مصرف ترین پلاستیک ها و بسپار ها در جهان است. یکی از فرآورده هایی که در زندگی روزمره ما کاربرد بسیاری دارد ورق پلی پروپیلن است که از بیشترین تولید ها و قالب گیری های پلی پروپیلن است که در اکثر صنایع استفاده می شود. این پلیمر فضای گیری یا پیکر بندی های مختلفی دارد و با اسامی زیر شناخته می شوند:

  • ایزوتاکتیک 
  • سیندیو تاکتیک 
  • آتاکتیک 

که نماد هر کدام به ترتیب app  و spp  و ipp  است. بی نظم ترین نوع از این پلیمر ها آتاکتیک است که از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار است و در مقابل ضربه های سنگین مقاوم است.

مواد اولیه برای تولید ورق پلی پروپیلن 

همان طور که از نام این ورق مشخص است، این ورق از پلیمر پلی پروپیلن ساخته و تولید می شود. با استفاده از بسپارش پروپیلن می توان پلیمر پلی پروپیلن ایجاد کرد که این پروپیلن به اسم های پروپین و متیل اتیلن نیز شناخته می شود. پروپیلن از برش های سبک نفتی ایجاد می شود و پروپیلن در کنار اتیلن، از مواد اولیه بسیار پر طرفدار در صنایع پتروشیمی هستند و از پلیمر های اصلی محسوب می شوند.

فرایند تولید ورق پلی پروپیلن

ورق های پلی پروپیلن از مهم ترین پلیمر ها است که در صنعت استفاده دارند. این پلیمر در کارخانه با استفاده از دستگاه های مختلف و همچنین به صورت اتوماتیک و مکانیزه تولید می شود. فرایند تولید ورق های پلی پروپیلن به این صورت است:

  1. مواد اولیه را به صورت گرانول پتروشیمی وارد دستگاه می کنند. 
  2. مواد اولیه ذوب می شود و تغییر شکل می دهد و سپس از سیستم نورد عبور می کند.
  3. دستگاه، ورق پلی پروپیلن را به شکل ورق و یک دست و با ضخامت یکسان تولید می کند.

این دستگاه هایی که برای تولید ورق pp  استفاده می شوند، برای ورق های دیگری مثل ps  نیز استفاده می شوند و برای دیگر پلیمر ها هم کاربرد دارند.

انواع ورق های پلی پروپیلن

ورق های پلی پروپیلن به دو صورت متفاوت وجود دارند:

  1. کوپلیمر 
  2. هموپلیمر

 به ترتیب نام بین المللی این دو پلیمر copolymer و homopolymer است. ورق های کوپلیمر کاربردی تر و گران تر هستند؛ زیرا این ورق ها خاصیت بیشتری دارند و بیشتر استفاده می شوند.

موارد تاثیر گذار در قیمت ورق پلی پروپیلن 

موارد بسیاری در قیمت این ورق ها تاثیر گذار هستند. برای مثال یکی از مواردی که در قیمت این ورق ها تاثیر می گذارد، این است که می توان آن ها را در گرید های متفاوت و متنوع تولید کرد. یکی دیگر از موارد این است که می تواند با پی ای لمینت شود تا بتوان برای عایق بندی از آن استفاده کرد. همچنین لمینت شدن با EVOH  سبب می شود در برابر نفوذ پذیری مقاوم تر شود و به این ترتیب قیمت آن هم بییشتر خواهد بود. دسترسی به شفافیت هایی مانند pet و PVC نیز در قیمت این محصول تاثیر بسیار دارد. ضخامت های مختلف این ورق که می تواند دویست تا هشتصد میکرون باشد، قیمت های متفاوتی دارند. البته باید عرض آن تا یک متر باشد و وزن آن هم به درخواست مشتری باشد. 

مزايا ى ورق پلی پروپیلن

این ورق ها از مزایایی برخوردار ند که باعث می شود در بین محصولات پتروشیمی برتری بیشتری داشته باشند. یکی از این مزایا قیمت کمتر نسبت به دیگر پلیمر هاست. یکی دیگر از مزایای آن وزن سبک و کم است که با داشتن انعطاف پذیری زیاد باعث شده محصولات زیادی از نظر فیزیکی و شیمیایی تولید شود. همچنین این ورق ها کاربرد های جدیدی نیز پیدا کرده اند و در وسایل و تجهیزات پزشکی نیز از آن ها استفاده می شود، به همین دلیل فروش این محصولات بالاست. همچنین از این محصول به عنوان آلیاژ با بقیه پلیمر ها استفاده می شود و می توان از ورق پلی پروپیلن به جای پلیمر هایی مثل PE  و PS  استفاده کرد.

کاربرد های ورق پلی پروپیلن 

این ورق از کاربرد های متنوعی دارد که عبارتند از:

  • ملزومات اداری: جعبه های بایگانی و پوشه و زونکن 
  • لوازم تحریر: دفتر فانتزی و جا مدادی و کلاسور و کیف و پوشه های دکمه دار شفاف
  • صنایع تبليغاتی و بسته بندی: جعبه های شفاف و بسته بندی های شفاف و کارت ویزیت و بروشور
  • مصارف کشاورزی: ورق های زرد رنگ و آفت زدایی
بازگشت به لیست
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها